2. Snel van start met Autoscriber's Standalone App

Opname van een consult en het automatisch verwerken van gegevens in het format van uw keuze



Instellingen en toestemming vragen vooraf

Voordat u de opname met een patiënt daadwerkelijk start, vult u de volgende gegevens in: 

  • Naam van de patiënt (om de gegevens later gemakkelijk terug te vinden)
  • de taal waarin het consult plaats vindt. Opname van een tweetalig gesprek is ook mogelijk, wat in de samenvatting naar uw eigen taalvoorkeur wordt omgezet.  
  • Welk template wilt u gebruiken? Autoscriber biedt sjablonen aan van de meest gebruikte manieren van verslaglegging, zoals in SOEP of SWOEP en uiteraard is ook een standaard samenvatting beschikbaar. Geeft u de voorkeur aan een andere, of meer specifieke manier van de registratie van gegevens, neem dan contact op met support@autoscriber
  • Wilt u een medische codering toevoegen aan het verslag, zoals ICD-10 of SNOMED-CT? U heeft de keuze. Binnenkort voegt Autoscriber aan de coderingsoptie ook ICPC toe..
  • Selecteer de microfoon waarmee u het consult wilt opnemen, bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van uw computer of laptop. 
    • Let op: zorg dat u eerst uw microfoon test via de 'Test Microfoon' functie. Als uw microfoon goed werkt, ziet u een dynamische groene lijn naast de 'Test Microfoon' knop. 
  • Als laatste vinkt u aan dat de patiënt mondeling akkoord heeft gegeven voor het opnemen van dit gesprek met Autoscriber. 

Start een opname

U kunt nu op "Start opname" drukken. Let op dat u het daadwerkelijke consult pas begint als de boodschap dat de opname op het punt van beginnen staat, is verdwenen. Pas daarna wordt het consult daadwerkelijk opgenomen.


U ziet dat de audio wordt geregistreerd door het bewegen van de geluidsgolven bovenaan de pagina. 

Het gesprek wordt vrijwel realtime getranscribeerd, met een hele kleine vertraging. 


Pauzeren en beëindigen van uw opname

U kunt tijdens het consult op 'Pause' drukken om een deel van het gesprek niet in de samenvatting op te nemen of als er daadwerkelijk een (korte) onderbreking van het consult is. 


Als het consult klaar is, kunt u op "Stop recording" drukken. Het laatste deel van het gesprek wordt nog getranscribeerd en er volgt automatisch een samenvatting gebaseerd op de door u gekozen manier van verslaglegging.



Aanpassen van de samenvatting

U kunt indien nodig vanuit hetzelfde transcript ook een samenvatting in een andere manier van verslaglegging maken. Daarnaast kunt u de samenvatting achteraf nog handmatig aanpassen door tekst te verwijderen, tekst toe te voegen en/of deze te herschrijven. Ook kunt u Autoscriber eenvoudig opdracht geven de samenvatting te herschrijven via de herschrijf functie. Denk hierbij aan:

  • meer of minder gedetailleerde informatie
  • een andere schrijfstijl, die wellicht beter bij uw manier van verslaglegging aansluit
  • een meer uitgebreide analyse
  • etc



Kopiëren van gegevens

U kunt de verschillende velden afzonderlijk van elkaar kopiëren en in het EPD plakken, of de gegevens in een keer knippen en plakken. U kunt hierbij kiezen voor de gegevens uit de samenvatting, uit de samenvatting met transcript of enkel het transcript. 

Eerdere opnamen opslaan en openen

Aan de linkerzijkant van het scherm vindt u de eerder opgenomen gesprekken. De zoek-    functie helpt u om eenvoudig de juiste patient te vinden. Zo kunt u altijd de gesprekken en samenvattingen snel opzoeken en deze later ook nog aanpassen. 

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us